top of page
Søk
  • Forfatterens bildeA1

Flytting av Dale Saga

Den siste mnd har vi arbeidet med å få flyttet Dale Saga fra Bekken på Jessheim og til Snippen, Kløfta. Dette var første gang vi prøvde oss på noe sånt og det var en lærerrik reise med humper og dumper og masse suksess.


Vi fikk rivningstillatelsen i Desember og begynte arbeidet så snart vi kunne, Bjørn Martin bodde i huset under perioden men med tilgang til annen soveplass for de kaldeste nettene.

Prossesen startet med av vi rev av innvendig kledning på kjøkkenet for å se åssen veggen så ut under og om det var som forventet. Det var det ikke og vi så for oss problemer med en gang. Men heldigvis hadde vi med oss en erfaren flytter som roet oss ned og sa at det kom til å gå fint. Senere lærte vi at vi egentlig bare hadde trengt å rive av det vi ikke skulle ha og heller gjøre det innvendige etter flytting, så for dere som planlegger noe sånt så er det et tips fra oss.

Vi gikk også gjennom en haug med ruller av søplesekker på grunn av all Glava isolasjon i vegger og tak og gulv og......vel det var vel ikke flere steder. Men anbefaler lange gummihanser over en regnjakke for å slippe mest mulig isolasjonsstøv i klærne, klør i mange dager.

Når vi begynte å komme inn i rutinen gikk det ganske greit, rev ned to piper og fjernet takstein, stablet steinen pent på paller for å frakte med hjem. Jo mer flyttedagen nærmet seg jo mer ble det å gjøre og følte at vi aldri ville rekke det i tide, og det gjorde vi heller ikke.

Vi fikk sikret loftet og døråpningene når lastebil/kranfører sier at det er ikke nødvendig å sikre for mye.

Selve flyttedagen var en spennende dag hvor alt gikk litt i surr av forventingene. men til slutt fikk vi huset til riktig plass.


13 visninger0 kommentarer
Post: Blog2_Post
bottom of page